Gebruiksaanwijzing

Onze wieroken zijn, een enkele uitzondering daargelaten, bedoeld om te branden op houtskool. Andere vormen van verhitting lenen zich hier niet voor. Alleen het vuur kan de aanwezige krachten in de oliën vrijmaken. Aangezien er veel hitte bij vrijkomt, is het nodig om een vuurvast kommetje te voorzien van een laagje schoon zand of een prop zilverfolie. Het kooltje kan, na het aansteken, daarop gelegd worden.

Neem voor het aansteken een kooltje vast met een suikerklontjestang of pincet en houdt er een vlammetje onder (een beetje tegen de zijkant aan werkt het best). Het kan ook met duim en wijsvinger. Het kooltje kan echter aan het begin wat sputteren en verspreidt daarbij wat houtskoolstof en wat kleine vonkjes. Daarom kan een tangetje veiliger zijn. Leg daarna het kooltje in het vuurvaste bakje. De “vonkenrand” verspreidt zich over het hele kooltje en kan daarbij nog even wat blijven sputteren. Als het vuur door het hele kooltje is gesputterd ontstaan er verder geen vonken meer. Wanneer het kooltje rondom grijs begint te worden is de temperatuur hoog genoeg om de wierook erop te leggen. Je kunt dat ook eerder doen. Dan krijg je wel de geur maar de eerder besproken werking is dan minder. Wierookbranders met dekseltjes zijn ongeschikt. De kooltjes doven hier meestal in, ook als het deksel gaatjes heeft.

Onze wieroken zijn zeer zuinig in het gebruik. Drie tot vijf korreltjes per keer zijn voldoende. Meer kan natuurlijk altijd als jij dat prettig vind. Het kooltje blijft echter lang heet, dus je kan er later altijd korreltjes aan toevoegen. Je kunt de energie die vrijkomt tijdens het branden, richten middels een ritueel. Je bent uiteraard vrij zo’n ritueel in te richten zoals jij zelf wilt. Een voorbeeld: zet alles klaar wat je nodig denkt te hebben. Ga er rustig bij zitten en formuleer een wens, een affirmatie o.i.d. Denk aan je wens, of nog beter, spreek hem uit terwijl je een kooltje aansteekt. Spreek hem opnieuw uit, terwijl je een kaars aansteekt. Wacht op het grijs worden van het kooltje en doe daarna, wederom vergezeld van jouw wens, wat van de wierook op het kooltje. Neem de tijd om de energie te voelen die deze methode opwekt.

Het kan nuttig zijn om te weten dat van sommige soorten wierook de korrels tijdens het branden zwart beginnen te worden en minder aangenaam kunnen gaan ruiken. Dit kan je vermijden door de korrels tegen die tijd van het kooltje af te wippen. Het vrijkomen van de energie waarom het gaat is dan al gebeurd. Dat vindt namelijk al in de eerste minuut van het branden plaats. Gebruik hiervoor nooit je vingers of iets dat kan branden of smelten.

Bij het ruiken aan een potje wierook is het belangrijk om er niet boven uit te (laten) ademen. Zo blijft de wierook vrij van andersoortige energieën. Onze wieroken blijven vele jaren houdbaar. Voor de kooltjes geldt: bewaar ze in een afgesloten pot. Ze trekken anders vocht aan en branden dan minder goed. Mits niet strijdig in hun bedoeling, kunnen alle wieroken van De Stralende Zon onderling gecombineerd worden.




Meest bekeken producten

Geen producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
@https://www.instagram.com/de_stralende_zon/ @https://www.facebook.com/de.s.zon.5