Korrel Wieroken Info

Korrel-Wieroken-Info

DE STRALENDE ZON WIEROKEN

                                                                                                                                                      sinds 1983

DE BESTE MET DE HAND GEMAAKTE WIEROKEN VAN NEDERLAND!

Alle korrelwieroken van De Stralende Zon worden door ons in Nederland met de hand vervaardigd uit natuurzuivere grondstoffen zonder toevoeging van kunstmatige geur- of kleurstoffen.WAAROM DE STRALENDE ZON WIEROKEN?

Wat me in het verleden vaker opviel als ik las over etherische oliën, waren de heilzame, helende en reinigende werkingen die eraan worden toegeschreven als je deze oliën verdampt. Natuurlijk is die invloed er en worden er resultaten bereikt. Echter, in de praktijk zag ik van deze invloeden veel minder dan ik verwachtte na het lezen van de mogelijkheden die deze bieden.
Hoe is dit te verklaren? Wat gebeurt er wanneer je een etherische olie verdampt? De olie verspreidt zich door de lucht, met een relatief lichte invloed op diegene die de geur inademt.
Wanneer je een etherische olie brandt, middels een wierook, gebeurt er iets anders. De moleculen, die bij het verdampen onaangetast blijven, worden door het branden ontsloten. Vervolgens komt de voor die etherische olie heel specifieke energie vrij.
Dit nu is de energie waar het om gaat!                                  
Door deze ontdekking werd het voor mij mogelijk wieroken te maken op natuurlijke basis die tevens een gerichte werking hebben. Voorbeelden van deze wieroken zijn b.v. Beschermend, Reinigend, Innerlijk Kind Ontmoeten, Helend en nog veel meer!


 

HET BEREIDEN
 

Alle wieroken van De Stralende Zon worden door mij op inspiratieve wijze met de hand bereid.
De recepten  worden niet door mij bedacht, maar worden mij gegeven middels inspiratie. Op deze wijze is het mij ook mogelijk persoonlijke wieroken te maken.
Of wieroken voor speciale gelegenheden, voor bepaalde ruimtes enz. Als iemand mij een opdracht geeft voor het maken van een persoonlijke wierook, test ik eerst uit of dit de bedoeling is. Is het antwoord positief, dan wacht ik tot het recept mij invalt. Dit kan meteen gebeuren, maar het kan ook weken en soms maanden duren. Het mooie is dat wanneer het b.v. maanden heeft geduurd en ik vervolgens contact opneem met de opdrachtgever om te melden dat de wierook beschikbaar is,
de reacties veelal zijn in de trend van: ‘Dit is net het goede moment want…..’.     
Meestal komt er bij een persoonlijke wierook ook een korte tekst door,
die aanwijzingen van persoonlijke aard kan bevatten, of over b.v. de wijze waarop de wierook gebruikt kan worden. In principe kan ik iedere etherische olie, of combinaties van verschillende oliën, omzetten in een wierook. 

 

GEBRUIKSAANWIJZING

 De Stralende Zon wieroken zijn, een enkele uitzondering daargelaten, bedoeld om te branden op houtskool. Andere vormen van verhitting lenen zich hier niet voor, daar alleen het vuur de in de wierook aanwezige ijle krachten kan vrijmaken. Aangezien er veel hitte bij vrijkomt, is het nodig om een vuurvast kommetje  te voorzien van een laagje schoon zand of een prop zilverfolie om het kooltje na het aansteken daar op te leggen. Neem voor  het aansteken een kooltje tussen duim en wijsvinger en houdt er een vlammetje onder.  Voor de veiligheid is het aan te bevelen om hiervoor b.v. een suikerklontjestang o.i.d. te gebruiken.
Het kooltje begint dan te sputteren en verspreidt daarbij wat houtskoolstof en wat kleine vonkjes. Als het vuur door het hele kooltje is gesputterd ontstaan er verder geen vonken meer. Wanneer het kooltje rondom grijs begint te worden is de temperatuur hoog genoeg om de wierook er op te leggen.
Je kunt dat eerder doen.
Dan krijg je wel de geur maar minder de eerder besproken werking.
Wierookbranders met dekseltjes, ook al zitten er gaatjes in, zijn ongeschikt aangezien de kooltjes hierin meestal doven. De Stralende Zon wieroken zijn zeer zuinig in het gebruik. Een paar korreltjes per keer zijn voldoende.
Je kunt de energie, die vrijkomt tijdens het branden, richten middels een ritueel. Je bent uiteraard vrij zo’n ritueel in te richten zoals je wilt.                                
Een voorbeeld: zet alles klaar wat je nodig denkt te hebben. Ga er rustig bij zitten en formuleer een wens, een affirmatie o.i.d. Denk aan je wens, of nog beter, spreek hem uit terwijl je een kooltje aansteekt. Spreek hem opnieuw uit, terwijl je een kaars aansteekt. Wacht op het grijs worden van het kooltje en doe daarna, wederom vergezeld van jouw wens, wat van de wierook op het kooltje.
Neem de tijd om de energie te voelen die deze methode opwekt.
Nuttig om te weten is dat van sommige soorten wierook de korrels tijdens het branden zwart beginnen te worden en minder aangenaam kunnen gaan ruiken. Dit kan je vermijden door de korrels tegen die tijd van het kooltje af te wippen. Het vrijkomen van de energie waarom het gaat is dan al gebeurd. Dat vindt namelijk al in de eerste minuut van het branden plaats. Belangrijk bij het ruiken aan een potje wierook is om er niet boven uit te (laten) ademen. Zo blijft de wierook vrij van andersoortige energieën. De Stralende Zon wieroken blijven vele jaren houdbaar. Voor de kooltjes geldt: bewaar ze in een afgesloten pot. Ze trekken anders vocht aan en branden dan minder goed. Mits niet strijdig in hun bedoeling, kunnen alle wieroken van De Stralende Zon onderling gecombineerd worden.

Michael Inden