Kooltjes 33 mm, 1 rol à 10 stuks (Three Kings)

Kooltjes 33 mm, 1 rol à 10 stuks (Three Kings)
Kooltjes 33 mm, 1 rol à 10 stuks (Three Kings)
A-kwaliteit kooltjes voor het branden van korrelwierook. Gebruiksaanwijzing: De Stralende Zon wieroken zijn, een enkele uitzondering daargelaten, bedoeld om te branden op houtskool. Andere vormen va

Standaard levertijd

Binnen 8 werkdagen, maar meestal aanmerkelijk sneller!

€ 1,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
A-kwaliteit kooltjes voor het branden van korrelwierook.
Gebruiksaanwijzing:
De Stralende Zon wieroken zijn, een enkele uitzondering daargelaten, bedoeld om te branden op houtskool. Andere vormen van verhitting lenen zich hier niet voor, daar alleen het vuur de in de wierook aanwezige ijle krachten kan vrijmaken. Aangezien er veel hitte bij vrijkomt, is het nodig om een vuurvast kommetje  te voorzien van een laagje schoon zand of een prop zilverfolie om het kooltje, na het aansteken, daar op te leggen. Neem voor  het aansteken een kooltje tussen duim en wijsvinger en houdt er een vlammetje onder.  Het kooltje begint dan te sputteren en verspreidt daarbij wat houtskoolstof en soms wat kleine vonkjes. Als het vuur door het hele kooltje is gesputterd ontstaan er verder geen vonken meer. Wanneer het kooltje rondom grijs begint te worden is de temperatuur hoog genoeg om de wierook er op te leggen.
Je kunt dat eerder doen.
Dan krijg je wel de geur maar nauwelijks de eerder besproken werking. Wierookbranders met dekseltjes, ook al zitten er gaatjes in, zijn ongeschikt aangezien de kooltjes hierin meestal doven. De Stralende Zon wieroken zijn zeer zuinig in het gebruik. Een paar korreltjes per keer zijn voldoende.

Andere toepassingen van deze kooltjes:
* voor gebruik in een waterpijp
*als veilige manier om vuurwerk aan te steken. Je kunt een gloeiend kooltje ergens neerleggen en daarmee het lont aansteken. Geen last van de wind en onveilig gedoe met lucifers en aanstekers.