Korrel Wieroken

Al onze wieroken worden door ons met de hand gemaakt. Wij doen dit in Nederland, met uitsluitend natuurzuivere grondstoffen. Dat betekent zonder toevoeging van kunstmatige geur- of kleurstoffen.
 

Onze Korrel Wierook - Wat maakt ze uniek?

Toen ik in het verleden over het verdampen van etherische oliën las voel mij wat op. Door veel aanbieders werden er talloze heilzame, helende en reinigende werkingen aan toegeschreven. Natuurlijk is die invloed er en kunnen er zeker resultaten worden bereikt. Echter, in de praktijk zag ik van deze invloeden veel minder dan ik verwachtte. Hoe is dit te verklaren? Wat gebeurt er wanneer je een etherische olie verdampt?

De olie verspreidt zich door de lucht, met een relatief lichte invloed op diegene die de geur inademt. Wanneer je een etherische olie brandt, middels een wierook, gebeurt er iets anders. Bij verdamping blijven de meeste moleculen onaangetast. Maar door de olie te branden worden dezen wel ontsloten. Vervolgens komt de, voor die etherische olie, specifieke energie vrij. Dit is de energie waar het om gaat! Door deze ontdekking werd het voor mij mogelijk wieroken te maken die een gerichte werking hebben.
 

Het Bereiden

Alle wieroken van De Stralende Zon worden op inspiratieve wijze, met de hand bereid. Op deze wijze is het mij ook mogelijk persoonlijke wieroken te maken. Dit kan zijn voor een persoon, of voor speciale gelegenheden, bepaalde ruimtes etc. Als iemand mij een opdracht geeft voor het maken van een persoonlijke wierook, test ik eerst uit of dit de bedoeling is. Is het antwoord positief, dan wacht ik tot het recept mij invalt. Dit kan meteen gebeuren, maar het kan ook weken en soms maanden duren. Het mooie is dat, ook wanneer het maanden heeft geduurd, de reacties van de opdrachtgevers veelal zijn in de trend van: “Dit is net het goede moment want…”. Meestal komt er bij een persoonlijke wierook ook een korte tekst door. Deze geeft meestal aanwijzingen van persoonlijke, of over bijvoorbeeld de wijze waarop de wierook gebruikt kan worden. In principe kan ik van iedere etherische olie, of combinaties van verschillende oliën, een wierook maken. 
Geen producten